Сите тие се жители на конзорциумот Коле Ромито во Ардеа, но не се познаваат едни со други.

Лицето кое пукало било окарактеризирано како ментално нестабилно и многу опасно, откако пукало кон децата што си играле и човекот кој таму возел велосипед.

Тој се забарикадирал во куќата.

На социјалните мрежи, луѓето повикуваат граѓаните да не ги напуштаат своите станови.

Целата зона е изолирана и опкружена со полициски сили кои се обидуваат да стапат во контакт со него и бараат помош од неговата мајка.

Во тек е полициска акција, која се обидува да влезе во домот на осомничениот за убиството.