Вечерва редакцијата на нашиот портал се упати во обиколка на главниот град да види дали има прослава на плоштадот „Македонија“. Иако немаше толпа народ како што сме навикнати да гледаме по секој спортски успех на Македонија, сепак имаше развеани знамиња од Кутлеш.

Вака изгледаше плоштадот „Македонија“ по победата на фудбалерите. Еден од лавовите веднаш до споменикот „Воин на коњ“ беше облеани со знамиња од Кутлеш.