Со големи овации Дејан, кој на Олимписките игри во Токио освои сребрен медал за Македонија во категоријата +80 килограми, беше пречекан од голем број лица на аеродромот.

Вечерва во 19:30на плоштад Македонија има организирано голем пречек за спортскиот херој.