Од утрово може да забележиме снежен пејзаж на Попова Шапка. Според Управата за хидрометеоролошки работи температурите стигнале до – 7 степени.

Фотографиите кои беа објавени на порталот „Тетово инфо“ покажуваат дека во снежно руво Шапка изгледа предобро, а ова навестува дека зимата е на прагот.