Денеска, на социјалните мрежи се појави фотографија од истиот кружен тек, на кој се гледа дека решението за проблемот, општинските власти го нашле во прецртување и поместување на истиот.

Од општината ја замолуваат јавноста за трпение и проектот целосно да се заврши, по што како што велат „ќе има време да се види неговата функционалност и намена.“