Експлозијата се случи во џамија во провинцијата Кабул во Авганистан.

Инцидентот се случил за време на петочната молитва.

Според извор на кој се повикуваат локалните медиуми, експлозивите биле поставени во олтарот на верскиот објект. Меѓу жртвите е и едно верско лице.