Само еден ден откако Антонијо Милошоски објави дека во трката за градоначалник на Ранковце од ВМРО-ДПМНЕ ќе биде Борче Спасовски, веднаш почнаа притисоците од власта.

Имено, утрово 12 инспектори со 3 возила од УЈП и финансиска полиција, упаднаа во продавницата на кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за Ранковце. Како што дознаваме, власта ова го прави по налог на генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски.

Во продолжение може да погледнете повеќе фотографии од денешните случувања.