Заводот за статистика ИНСЕЕ нагло ја ревидираше својата прелиминарна проценка, објавувајќи дека БДП се зголемил за 0,4 проценти во првите три месеци од годинава, наведувајќи дека подоцнежните податоци од градежниот сектор бил многу послаби од првичните.

Ова е втор квартал по ред францускиот БДП да бележи негативен резултат, по падот од 1,5 отсто во последните три месеци од 2020 година.