Во гостување, пак, во емисијата на Репортер, Васил отворено зборува за своите импресии од Евровизија, за рекациите, поддршката и за својата сексуалност.

-Мислам дека бев во пубертет кога сфатив кој сум. Тогаш ѝ напишав писмо на мајка ми, а таа откако го прочита ми рече: „Знаев и пред да ми кажеш. Биди среќен, тоа ми е најважно“. Ми олесна што ѝ кажав и што таа ме израсна со многу љубов. Верувам во љубов, тоа е мојата Ахилова пета. Тоа е и мојата порака за младите: Најди личност на која ќе ѝ веруваш, и сподели. Вистината боли, но ти дозволува да живееше мирно , вели Гарванлиев во интервјуто.

Целото интервју можете да го погледнете овде