– Откако Заев е премиер, сведоци сме дека владата не се занимава со ништо што е суштинско и ништо што е за подобрување на условите за нашите сограѓание, туку се занимава со одредени пазари коишто треба да овозможат задржување на Зоран Заев на позицијата којашто ја има во моментот, рече Георгиевски.

Тој посочи дека ВМРО-ДПМНЕ е категорична дека попис треба да има, но попис како статисктичка операција, а не политички попис.