Борисов со негодување коментира и не му е јасно зошто партиите не сакаат да коалицираат со ГЕРБ која освои најмногу, пратенички места на парламентарните избори.

Тој е исто така убеден дека одбивањето на „Демократска Бугарија“ и „Има таков народ“ воопшто да разговараат со ГЕРБ за поддршка на владата е поради страв.

„Постои таков народ“ на Слави Трифонов нема да формираат влада зашто немаат капацитет за тоа, убеден е Борисов.