Новинарот Бранко Героски јавно прашува дали е вистина дека министерот за здравство Венко Филипче во јануари одбил пункт за вакцинација на Табановце.

Да не шпекулирам, ќе прашам јавно. Дали е вистина дека српскиот министер за здравство му предложил на неговиот македонски колега Србија на Табановце да подигне пункт за вакцинирање во шатори? Дали е вистина дека министерот Филипче одбил?
Едит: Дали е точно дека ова се случило во јануари или февруари?, прашува Героски.

Да не шпекулирам, ќе прашам јавно. Дали е вистина дека српскиот министер за здравство му предложил на неговиот…

Posted by Branko Geroski on Tuesday, March 30, 2021