Влатко Ѓорчев објави детална карта со бројки за починати од Ковид-19, а податоците се катастрофални. Според неговата карта Македонија секојдневно има повеќе од 20 починати од Ковид-19.

Целиот Фејсбук статус на Ѓорчев ви го пренесуваме во продолжение.

Гледај и плачи, моја сакана Македонијо. Гледајте ги бројките по градовите. Бројките на македонскиот ужас. Епитаф на една невидена, НЕВИДЕНА неспособност и корупција. Фијаско што го плаќаме со 20 мртви СЕКОЈ ден. Луѓе и човечки ЖИВОТИ кои веќе НИКОГАШ нема да се вратат.
Ова е најголема смртност на СВЕТОТ, со 0 (нула) купени вакцини. Најлоши на светот.
Секој настан треба да почнува со 1 минута молчење. Секој седница на Собранието. Секоја седница на општинските совети.
Македонија БУКВАЛНО умира од фијаското на политиките на Заев, Филипче, Караџовски, нивните министри и целата таа свита.
• Ажурираа членство, донесоа трет бран.
• Бираат лидер, денес има 24 мртви.
• Најавија попис, ќе умрат уште 2.400 луѓе.
Луѓето се гушат. Се дават, немаат воздух. Умираат по болници, по ходници, по дома. Неподнслива леснотија на умирањето.
Нема вакцини, ама има 24 погреби ДНЕВНО.
Гледај и плачи, моја сакана Македонијо.

Гледај и плачи, моја сакана Македонијо.🇲🇰🇲🇰🇲🇰

Гледајте ги бројките по градовите. Бројките на македонскиот ужас. …

Posted by Владимир Ѓорчев (Влатко Ѓорчев) on Saturday, March 20, 2021