Фотографиите се вознемирувачки,  а земјоделците остааа без основниот извор на егзистенција.

На овие фотографии реагира и Влатко Ѓорчев од ВМРО ДПМНЕ, кој кратко на социјалните мрежи напиша:

Село Четирце, Кумановско.
Трагедија. Жално и тажно.
Оставки и одговорност‼️, напиша Ѓорчев.