Ѓубрето во скопската општина Аеродром не се собира со недели, обвинуваат на социјалните мрежи жителите.

Во крајот на јануари Општина Аеродром подготви план и програма за четиригодишно работење со кои во 2025 година ќе стане единствена општина со европски стандарди во земјава. Беше презентиран и проектот „Аеродром прва општина со европско знаменце“.

Градоначалникот Златко Марин, за последната година од неговиот мандат најави 20 проекти за чиста животна средина, квалитетно урбано живеење и развој на руралните делови од општината, кои покрај со пари од буџетот ќе се реализираат и со средства и грантови од Европската унија.

Но, реалноста е сосема поинаква.

 

Со недели несобрано, па имаш ли памет Златко Марин?

Posted by Martin Josifoski on Friday, April 2, 2021