Голема трагедија се случила во Италија.

Во сообраќајна несреќа настрадале две деца од кочанско а уште две се борат за живот – дознава Радио Лидер од роднини на настраданите.

Децата биле на возраст од 14 до 18 години и нивните семејства живееле и работеле сезонски во Италија но потекнуваат од кочанскиот крај.

Повеќе детали следуваат наскоро.