Иако во Грција на сила е полициски час тој нема да важи за туристите велат од Туристичката организација во Србија додавајќи дека на влезот во Грција ќе треба и да се пополни одреден формулар.

Сите оние кои ќе се одлучат да одат во Грција нема да можат да уживаат во Рестораните и кафулињата во Грција кои остануваат затворени до 4 мај но туристите ќе може да порачуваат и земаат нарачки

Во информацијата се вели и дека е потврдена и одлуката на македонските туристички места дека за српските државјани престојот ќе биде 20% поевтин.

Дали одлуката за отварање на Македонско-Грчката граница ќе остане на 14 мај останува да видиме.