Во последните 24 часа тестирани се 10.262 примероци, а 3.683.511 од почетокот на епидемијата.

На болничко лекување се наоѓаат 6.879 пациенти, а 218 на респиратор.

Од почетокот на епидемијата во Србија регистрирани се 662.368 случаи со корона вирус, а починаа 5.991 лице.

Стапката на смртност во Србија изнесува 0,90 отсто.