Ова го изјави министерот за развој и инвестиции Адонис Георгијадис во интервју за телевизијата Скај.

-Рестораните ќе се отворат, можеби дури и пред туристичката сезона. Верувам дека рестораните ќе можат да се отворат по Велигден ако состојбата со пандемијата непречено се подобри, рече Георгијадис, пренесува грчката агенција АНА.

Сепак, министерот потенцира дека само градините во рестораните ќе бидат отворени за гости.