Тој верува дека и кривата на починати ќе почне да паѓа во наредните денови.

-Ако еден ден не му посветите внимание на вирусот, тој ќе те стигне. Ние секогаш бевме еден чекор напред пред вирусот во однос на организацијата. Поучени од италијанското и шпанското сценарио од првиот бран, сихронизирано беа информирани цела влада и Кризниот штаб, по што интезивно дискутиравме и се презедоа мерки, изјави Хасани.