Најчесто се работи за медицински сестри и техничари, меѓу собраните нема лекари, пренесува порталот „Индекс“.

Не дозволија министерот за здравство, Вили Берош, да им се обрати на новинарите пред болничката зграда, па се обрати до зградата на КБЦ.

Од денес, Хрватска бара од сите вработени во здравствениот систем и институциите за социјална заштита да покажат пасош за Ковид-19, како и посетители и придружни пациенти.