Мултимилијардерот неодамна рече дека ги продал сите негови куќи во Калифорнија, освен една во Заливската област на Сан Франциско.

Но, на Маск сепак му треба место за живеење. На почетокот на претходниот месец, Маск на „Твитер“ објави дека неговиот дом сега е мала изнајмена куќа во Бока Чика, Тексас, во близина на локацијата за развој и тестирање на „Спејс екс“.

„Хјустон хроникл“ неодамна објави како изгледа внатрешноста на скромниот дом на Маск: буквално станува збор за кутија односно монтажен дом направен од „Боксабл“, стартап што прави модуларни инстант-домови.

Идентитетот на тој таен клиент стана уште појасен откако Маск објави на „Твитер“ дека неговиот сегашен дом е куќа од 50.000 долари во Бока Чика. објави на „Твитер“ дека неговиот сегашен дом е куќа од 50.000 долари во Бока Чика.