Во истражувањето се вели дека кај 4 од еден милион лица по примањето на вакцина од „Фајзер“ или „Модерна“ се јавила тромбоза, додека кај лицата кои се вакцинирале со „Астра зенека“ тој број е 5 од еден милион.

Студијата, исто така, потсетува дека ризикот од згрутчување после вакцинирање од која било вакцина е далеку помал од оној кој го носи заболувањето од ковид.