Полицијата вчера на територија на град Скопје изрече вкупно 230 мерки, меѓу кои за возење без возачка дозвола 13 санкции, 11 мерки за возење повеќе од дозволената брзина, 50 санкции за прекршоци што ги прават пешаците.

Како што информираат од МВР, изречени се шест мерки за користење мобилен телефон при возење, пет санкции за некористење сигурносен појас, три мерки за нерегистрирани возила…