Од рано утринава во германската престолнина се претресени повеќе од 40 станови и други простории, соопшти полицијата.

Рациите се поврзани со сомневањата за користење и дистрибуција на детска порнографија.

На почетокот на овој месец, полицијата во јужната држава Баварија изврши рација во 49 простории во врска со производство на материјали со детска порнографија и притоа идентификуваше 51 осомничен.

Овој месец, исто така, е затворена и детската темна порно платформа за која се сметаше дека има повеќе од 400 000 членови, додаде ДПА.

Неколку мажи се уапсени како осомничени оператори во Германија. Оваа платформа, исто така, споделувала и слики и видеа што вклучувале и соддржини со многу сериозна сексуална злоупотреба на мали деца.