Претседателот на ОК ВМРО-ДПМНЕ Аеродром, Дејан Митески е денешен гостин во „Утро со Златев“. Со него со дискутирашње на повеќе теми, а посебен акцент се стави на последниот скандал на Златко Марин, односно јавната набавка по цени четири пати повисоки од пазарните.

– Веќе 3 и пол години откако Златко Марин е градоначалник се обидува да ги прикаже поединечните цени на договорите. Упорноста на советничката група и нашата упорност како опозиција во Аеродром доведе до тоа дека мора да ги објави под закана дека ќе се врши ревизија на тие набавки, а по објавување на тие поединечни цени можевме да видиме фрапантни цени на овие набавки, дециден е Митески.

ЈАВНИ НАБАВКИ ЧЕТИРИ ПАТИ ПОВИСОКИ ОД ПАЗАРНИТЕ ЦЕНИ: Лед светилка 48000 денари, корпа за отпадоци 16000 денари, обрач за кош 15000 денари…

Златко Марин платил јавни набавки по превисоки цени:

Корпа за отпадоци 16000 денари плус ДДВ
Клупа за седење 15000 денари плус ДДВ
Фонтана за пиење вода 65000 денари
Пролетно пуштање на фонтана 6500 денари
Затворање на вентилот 6500 денари
Обрач за кош на отворено игралиште 15000 денари
ПВЦ врата 40000 денари (пазарната цена е 8000-1000 денари)
Лед светилка 48000 денари

Posted by Радио Лидер on Sunday, April 25, 2021

Дел од нереалните бројки по кои вршел набавки се следниве:

Корпа за отпадоци 16000 денари плус ДДВ
Клупа за седење 15000 денари плус ДДВ
Фонтана за пиење вода 65000 денари
Пролетно пуштање на фонтана 6500 денари
Затворање на вентилот 6500 денари
Обрач за кош на отворено игралиште 15000 денари
ПВЦ врата 40000 денари (пазарната цена е 8000-1000 денари)
Лед светилка 48000 денари

Бројките се превисоки и нереални, тоа го заклучија гостинот Митески и новинарот Златев.