Јованоска е седмиот спортист, кој ќе настапи под македонското знаме на Олимписките игри, соопшти Македонскиот олимписки комитет.

Каратистката Јованоска, која во 2019 беше избрана за спортист на година, на Игрите во Токио ќе настапи во дисциплината Кати.