Во текот на денешната програма беа доделени медали во 25 дисциплини.

Кина има 24 златни медали, следуваат САД со 20 и Јапонија со 17.

Двоцифрен број најсјајни одличја имаат и: Австралија со 14, Русија со 12 и Велика Британиа со 10.

Вкупно 53 држави имаат освоено барем еден златен медал.