За ова се разговара на денешниот состанок на Комисијата за заразни болести.

Поради овие причини од среда најверојатно полицискиот час ќе се укине, пишува Фактор.

Други мерки исто така се очекува да го продолжат работното време на угостителите, додека олеснувања се очекуваат и во други области, каде што се применуваат ограничувања.

Мерките кои денеска ќе ги предложи Комисијата за заразни болести, Владата во вторник се очекува да ги потврди на најновата седница, и истите би стапат на сила од среда, 19 мај.