-Реформаторот во СДСМ е Заев. Далеку дека тој мене ми е идол, јас него сум му идол. Сите партии се колнат во демократија, но ние една партија не сака демократија. СДСМ од вчера е ДОО (друштво). Заеви се чувствуваат способни сами да ја водат СДСМ, Заев вчера си ја приватизираше партијата. Сите процеси под плаштот на македонската демократија се процеси на воспоставување хибриден режим. Методите на Заев се далеку од методите на Мицкоски. Развојот на политичката сцена е на создавањер на приватни партии, кои се резултат на приватна држава. Кај нас поминуваат фамилијарни интегритети, на Запад тоа е кривично дело – вели Петар Богојески во Студио 10 на ТВ24.