Тој е припадник на кланот „Америка“ и е врзан со мексичкиот клан „Синалоа“

Јакшиќ во 2019 година планирал да побегне преку тунел а најновиот обид бил кога го однеле на лекарски преглед. Тој е под будното око на ДЕА и користи 46 идентитети.