Според најновите информации одлуката веќе е донесена и од страна на Кризниот штаб. Предлогот е доставен до Владата која треба да закаже седница и да одлучи дали ќе ги прифати новите мерки.

Во изминатите три недели во нашата земја имаше полициски час од 20 часот, и забрана за работење на угостителските објекти.