Тој во изјава за локални медиуми нагласи дека во текот на вакцинацијата досега, во Србија се регистрирани околу 600 несакани реакции на вакцината.

Според него, ставовите на оние кои се противат на вакцинацијата во моментов се „без поддршка“ затоа што имунизацијата се одвива на доброволна основа.

– Суштината е дека постои страв од самата вакцина, што е целосно неосновано, рече Кон.