Кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски обезбеди 10.000 потписи за претседателска кандидатура

Градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски, успешно собра над 10.000 потписи, зацврстувајќи ја својата кандидатура за претстојните претседателски избори. Ова го објави Димитриевски на својот Фејсбук профил, изразувајќи благодарност за огромната поддршка и потенцирајќи го колективното патување кон она што тој очекува да биде конечна победа.

 

Остварувањето го става Димитриевски покрај други истакнати кандидати, меѓу кои Бујар Османи од ДУИ и Арбен Таравари кои исто така ги обезбедија потребните 10.000 потписи за нивните претседателски кандидатури.

Како што кандидатите продолжуваат да напредуваат во предизборната фаза, конкуренцијата се интензивира.

 

  • ДИК го објави новиот пресек на собрани потписи на кандидатите за претседател