Секогаш сме биле на вистинската страна на историјата. На украинскиот народ сме му помогнале и со хуманитарна помош и згрижување на бегалци, дел од нив се се уште тука. Украинскиот народ се наши пријатели и сме покажале дека сме и народ и држава што знаат да ценат пријателство, рече премиерот Димитар Ковачевски во интервју за вестите на Тв Канал 5 околу испораката на тенкови за потребите на Украина.

Премиерот потенцира дека ние сме ги усогласиле политиките со политиките на НАТО и ЕУ и поради тоа бараме полноправно членство во Унијата.