Во овие пет години оваа власт е најразорната атомска катастрофа која Македонија, не само економски, туку и во политички контекст ја уназади децениски, правејќи штета по нашите стратешки позиции за кои ќе бидат потребни нови децении заедничка битка да се повратат, нагласува лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.