Екипите за итни случаи реагираа откако коверт со неидентификуван бел прав беше испратен во домот на Доналд Трамп Јуниор, најстариот син на поранешниот американски претседател Доналд Трамп.

Извор запознаен со случајот рече дека резултатите од тестовите на супстанцијата се нејасни, но властите не веруваат дека е смртоносна состојка, објави ABC News.

Трамп Јуниор го отворил писмото во својата канцеларија на Флорида, а членовите на специјалните служби облечени во заштитни одела брзо реагирале.

Полицијата соопшти дека истрагата ја спроведува шерифот на Палм Бич, во соработка со американската тајна служба, но не даде повеќе детали.

Трамп Јуниор често ги води предизборните работи на неговиот татко, а ова е вторпат да му се испраќа бел прав.

Во 2018 година, неговата тогашна сопруга Ванеса била однесена во болница во Њујорк, откако отворила плик адресиран до нејзиниот сопруг, во кој имало неидентификуван бел прав.

Полицијата подоцна соопшти дека супстанцата не е опасна.

Во март 2016 година, полициските детективи и агентите на ФБИ истражуваа заканувачки писмо упатено до станот на Менхетен на братот на Доналд Трамп, Ерик, кое исто така содржеше бел прав кој се покажа дека е безопасен.

Коверти со бел прав, исто така, двапати пристигнаа во 2016 година во кулата Трамп, која служеше како изборен штаб на екс претседателот.