„Не јадете и не пијте ништо за време на преговорите со Русија“

Пред почетокот на преговорите во Истанбул, украинскиот министер за надворешни работи Дмитриј Кулеба им дал неколку совети на колегите од украинскиот преговарачки тим.

На преговорите со руската делегација „да не јадат и пијат ништо и, доколку е можно, да избегнуваат допирање на која било површина“.