Познатата музичка ѕвезда, која беше водителка на Евровизија, е во изолација поради коронавирусот.

Пред само шест дена, таа беше во контакт со речиси сите делегации на земјите кои учествуваа на фестивалот. Веста дека е позитивна на вирусот ја потврди и преку Инстаграм.

Сите се сеќаваме дека за време на гласањето Лаура ја немаше, која била позади сцената да одмори малку. Сепак, се покажало дека тоа биле првите симптоми на коронавирус.