Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров денеска пристигна во мароканскиот град Маракеш за да учествува на Форумот за руско-арапска соработка.

Авионот на Лавров слета на аеродромот „Маракеш Менара“. Претходната сесија на овој форум се одржа во Москва во април 2019 година, а состанокот беше прекинат поради пандемијата на корона вирусот.

Руското Министерство за надворешни работи го нарече форумот „важен механизам за соработка“ меѓу Русија и арапските држави.