Бајиќ му порача на Димитријевиќ (23) да се угледа на легендите од фудбалската и ракометна репрезентација.

Тој потенцира дека Нено треба да го следи примерот на Горан Пандев и на Кирил Лазаров, а не на 23 години да го ескивира настапот за националниот тим.

Според КФМ, Димитријевиќ прво побарал да задоцни две недели на подготовките во пресрет на претквалификациите за СП 2023, а потоа не дошол на тренинг без воопшто да даде било какво објаснување.