Авиолинијата од Скопје до Крф се укине уште пред да започне. Авио превозниците останува без летот кој требаше два пати неделно, вторник и сабота да лета на оваа релација останува без оваа услуга.

Ваквата авио линија беше планирана да започне на први јуни, а да трае во текот на целата летна сезона се до 28 септември. Цената на нивната веб страница беше околу 130-150 евра во правец, па веројатно цената не беше приспатна за превозниците.

Планот беше да се лета со авион ATR72-600, управуван од регионалниот бренд на Aegean, Olympic Air. Од компанијата аплицираа и за субвенции од македонската влада, но откако повикот беше укинат компанијата се октажа од намерата.

Сепак, од Скопје ќе има други субвенции.

Започна нова авиолинија од Скопје: Еве каде може директно да летате од скопскиот и охридскиот аеродром за летната сезона

Од скопскиот аеродром ќе може два пати неделно да летате до Рига, Летонија. Во летната сезона од скопскиот аеродром ќе има 59 дестинации на 22 авиокомпании, а не изостанува и охридскиот аеродром. Дестинации во Полска, Британија и Холандија ќе може директно да ги посетите од таму.