Гувернерот на Охајо, Мајк ДеВајн изјави дека само полнолетните граѓани кои се вакцинирани ќе можат да учествуваат во извлекувањето. Првото извлекување е закажано за 26 мај.

ДеВајн истакна дека наградите ќе бидат исплатени од фондовите за борба против коронавирусот на федералната Влада.

Во САД досега 58,7 отсто од возрасната популација примиле по една доза од вакцините против коронавирусот.