Ние сме во првата група што значи дека горонаведените селекции нема да можат да ни бидат противници, поточно како можни ривали ни се Романија, Данска, Австрија и Швајцарија од вториот и Белорусија, Исланд, Португалија и Словачка од третиот шешир.

Пласман во следната фаза обезбедуваат првопласираните две селекции од секоја од четирите групи. Вториот круг од претквалификациите ќе се игра во периодот од 11. до 28.август.