Изведен корнер на Укграина, на првиот дирек реагираше еден од украинските играчи, а топката на вториот дирек ја дочека Јармоленко сам, и носи водство на противникот.

Во 33. минута Јеремчук по додавање на Јармоленко, излезе сам и го „матираше“ Димитриевски.