Лидерот на движењето „За наша Македонија“, Максим Димитриевски заклучно вчера до 20 часот кога е и пресекот на податоците на ДИК, собрал 5.923 потписи. Денеска на неговото конто биле запишани над 2.000 потписи. Со денешните гласови Димитриевски има над 8.000 гласови.

Иако засега се уште нема официјална потврда за бројката на гласови на професорката Ванковска, најверојатно Димитриевски е во водство по собрани потписи во македонскиот политички блок.