И покрај притисоците врз вработените во јавната администрација од ДУИ, Вреди собра 8 илјади потписи за да го поддржи Арбен Таравари како кандидат на овие претседателски избори

Мобилизирачки сили: Надминување на предизвиците со решителност

 

Соочувајќи се со немилосрден притисок од ДУИ врз вработените во јавната администрација, поддржувачите  на коалицијата ВРЕДИ покажаа непоколеблива решителност во поддршката на кандидатурата НА Арбен Таравари за претседател. 8 илјади потписи беа собрани за 3 дена

Тридневен резултат

Во трка со времето, Вреди ги надмина сите очекувања собирајќи ги потребните потписи за три дена. Собирањето потписи продолжува со еднакво темпо.

Надеж и радост: Нова зора повикува

 

Во соопштение, коалиција Вреди изрази надеж и радост, нагласувајќи го длабокото значење на претстојната промена.

„Веќе надминавме 8.000 потписи+! Тоа не се само потписи, тие претставуваат симболи на слободата, недопрени од наметнувањето. Вашата чиста волја го придвижува ова движење напред“,рече Таравари

Според Тавари, ваквиот резултат е рекорд дека промената е започната со коалицијата Вреди.

Таравари изрази огромна благодарност и потенцираше дека ваквиот резултат е рекорд кој покажува дека албанската опозиција е промената која се очекувала

Кандидатот на ДУИ, Бујар Османи најави дека веќе има собрано 10 илјади потписи за претседателската кандидатура.

Извор: kanal5