Мажот кој утрово со пиштол се шеташе низ ТЦ „Бисер“ во населбата Аеродром во Скопје е приведен. МВР за подоцна најави повеќе детали, но се знае дека станува збор за човек со здравствени проблеми, а пиштолот бил пластичен.