Земјотресот е регистриран во 4 часот и 26 минути во близина на Риека, на длабочина од еден километар.

Граѓаните на веб-страницата на ЕМСЦ напишаа дека го почувствувале земјотресот, додека некои се разбудиле од сон.

„Ме разбуди силна вибрација и татнеж“, „Кратok и силeн тресок ме разбуди од сон. Ламинатите и мебелот чкрипат“, „Како да пукна бомба!“, „Добро се затресе“, Ме разбуди и ме исплаши!“, се само дел од коментарите на граѓаните.