Нема никаква причина да го притворат Камчев и да го лишат од слкобода, едниствениот начин беше повторно службена белешка, а според Законот став 43 член  два  од АНБ и тоа неможе да се користи во кривична постапка , значи има сторено  злоупотреба на службена положба и овластување, изјави адвокатот Тони Менкиновски во емисијата „Утро со Златев на Радио Лидер, во однос на случајот со преметот на бизнисменот Јордан Камчев кој во моментов се наоѓа во притвор.

Камчев е обичен човек, стопанственик, не треба да биде тоа стигна.  Камчев беше предмет на тортура, пет дена беше без вода за пиење и хигиенска вода . Намерата им била многу мрачна и затоа го известив Комитетот, на прес конференцијата на Комитетот за превенција од тортура во странство.  Постои динамика во предметот и преговарање со Владата, во моментов се во истрага. Го констатираше и Народниот правобранител , изјави Менкиновски.

Меѓународната јавност се интересира за предметот со Орце Камчев . Во предметот на Камчев нема дејстија. Тој си купил  плацеви кои биле приватни, биле чисти и не биле државна сопственост.   Рускоска излезе и рече дека белешката од АНБ не била доказ, а судот ја прфатил како таква.  Побаравме тој доказ да се утврди како незаконит . Правдата е далеку од Македонија. Јордан Камчев е предметот како што не треба да се прави.  Тој вработува над 3000 луѓе и е лојален граѓанин на ова адржава. И која е пораката да не откриваме вакви коруптивни дела.  Камчев е решен правдата да ја истера до крај , изјави Менкиновски.